R E K L A M A :
 Newsletter >
 Wyślij znajomym >
 Dodaj do ulubionych
  Szukaj na stronie.
Jesteś 17428427 gościem na naszej stronie
Aktualizowano: 2017-03-24
Przełajowa Polska spotyka się w Jarocinie

 

Dwudniowe wyścigi sylwestrowe o Puchar Prezesa Wielkopolskiego Związku Kolarskiego, Burmistrza Jarocina i Starosty Powiatu Jarocińskiego


Wicemistrz świata MTB 2011 Marek Konwa (kategoria orlik - na zdjęciu) wystartuje w dwudniowych zawodach przełajowych w Roszkowie pod Jarocinem.

Marek Konwa i Marek Cichosz - dwaj znakomici kolarze wystartują w dwudniowych wyścigach sylwestrowych w kolarstwie przełajowym o Puchar Prezesa Wielkopolskiego Związku Kolarskiego, Burmistrza Jarocina i Starosty Powiatu Jarocińskiego, które w dniach 28 i 29 grudnia 2011 odbędą się w miejscowości Roszków.

– Zapowiada się naprawdę ładna impreza z udziałem czołówki krajowej - powiedział dzisiaj, 27 grudnia, prezes Wielkopolskiego Związku Kolarskiego Lucjusz Wasielewski Wielkopolskiemu Rowerowaniu.

Robert Mikler, jeden z organizatorów, serdecznie zaprasza do Roszkowa, miejscowości oddalonej 4 kilometry od Jarocina. – Przełajowa Polska spotyka się u nas, pod Jarocinem. Będzie to ostatnia konfrontacja najlepszych zawodników wszystkich kategorii wiekowych przed mistrzostwami Polski w przełajach, które w pierwszej dekadzie stycznia odbędą się w Ełku.

Gościem specjalnym będzie Maciej Paterski, zawodowy kolarz z Jarocina - startujący w barwach włoskiej grupy Liquigas - Cannondale. Szosowiec pojawi się jutro w Roszkowie, będzie składał autografy i uczestniczył w honorowaniu najlepszych zawodników.

Dwudniowe zawody w Roszkowie organizują: Wielkopolski Związek Kolarski, Victoria Jarocin, Urząd Miasta Jarocin oraz Starostwo Powiatowe w Jarocinie.

Program zawodów:
28.12. 2009 r. ( środa)

10.00 - 11.30 - zgłoszenia zawodników
11.30 - odprawa techniczna
12.00 - start młodzik + młodziczka + juniorka młodsza - 20 min.
12.30 - start junior młodszy + kobieta OPEN - 30 min.
13.10 - start junior + masters - 40 min.
14.10 - start elita (orlik) - 50 min.
15.00 - zakończenie zawodów – wręczenie nagród

29.12.2009 r. (czwartek)

8.30 -10.20 - zgłoszenia zawodników
10.30 - start młodzik +młodziczka + juniorka młodsza - 20 min.
11.00 - start junior młodszy + kobiety OPEN - 30 min.
11.40 - start junior + masters - 40 min.
12.30 - start elita (orlik) - 50 min.
13.30 - zakończenie zawodów – wręczenie nagród

Regulamin imprezy oraz wykaz nagród pieniężnych na stronie http://www.wzkol.pl/regulaminy 

 

Logo BCM Nowatex - Producent odzieży rowerowej, sportowej, kolarskiej

EUROBIKE

 

 
WSTECZ HOME E-MAIL